Cartes de Presó

Carta de Cuixart als socis d’Òmnium: “Abraceu la llibertat i no la deixeu mai més”

By 10 March, 2018 No Comments
Per a tots els socis d’Òmnium, coincidint amb l’Assemblea General Ordinària.
fdasfsa

Estimadíssims tots,

Aviat farà 5 mesos de l’intent del govern espanyol de separar-nos de tots vosaltres, de fer-nos agafar por i que renunciéssim als ideals de pau, justícia i llibertat. Doncs avui us dic que no només no ho han aconseguit, sinó que avui em sento més unit que mai a tots vosaltres i amb els ideals intactes.

Cal que ens sobreposem a l’actualitat política estricta, a les pors o a les incerteses del curt termini i que posem el focus en el llarg termini. Recordem que som Òmnium i el nostre objectiu sempre ha estat el de cosir i recosir. Abraceu la llibertat i no la deixeu mai més. El millor llegat pels nostres fills.

La presó obliga a un cert recolliment, també per agafar perspectiva. Creieu-me que les vostres cartes m’ajuden enormement i en elles també hi veig la voluntat de recuperar el to positiu i constructiu. La confiança en la capacitat de guanyar un país millor. Més societat civil i més empatia per a construir.

Obrim Òmnium Cultural a tota la societat i empeltem-nos els uns als altres de tota la diversitat del país. Això ens fa més lliures.

Som en un conflicte polític de llarg recorregut, que demana de més esforç col·lectiu que mai, però us demano que no oblideu que aquest neix sempre de l’esforç individual. Avui ens necessitem més que mai els uns als altres: allò que som capaços d’imaginar podem ser capaços d’aconseguir-ho. Ens cal tota l’ambició.

Escoltem-nos i coneguem-nos més i millor. Que la cultura ho inundi tot i enfortim així el sentiment de pertinença col·lectiva.

Deia Rosa Parks: “Com més cedíem, més pitjor ens tractaven”. No tingueu cap dubte, com a 10è president d’Òmnium Cultural em comprometo a seguir treballant pel nostre dret a viure amb dignitat, en una societat democràtica on la pau, l’harmonia i la  igualtat d’oportunitats per a tothom sigui una realitat.

Aprofitem el nostre empresonament com a palanca democràtica i de denúncia permanent contra un estat que no només ha renunciat a defensar els interessos dels seus conciutadans, sinó que atempta sistemàticament contra drets i llibertats fonamentals. Tota aquella decisió política que sigui bona pel país, ho serà també pels presos. Mai serem moneda de canvi.

Una abraçada infinita a cadascú de vosaltres. Als companys de la Junta Nacional i les seus territorials, que s’hi deixen la pell; als treballadors i voluntaris, als socis que ens acompanyeu avui i manteniu un compromís insubornable amb l’entitat.

Gràcies per la companyia a la Txell, l’Amat i sobretot per fer-me sentir, cada matí quan em llevo, l’home més afortunat del món.

Siguem ambiciosos; cap retret i tota l’empatia. Amb tot l’amor i tendresa.
Visca els Països Catalans!
Visca la Cultura i la Llibertat!

Us estimo infinit,

Jordi Cuixart
President d’Òmnium

Soto del Real, 9 de març de 2018

fdafasfa

fdasfsafas