Cartes de Presó

Cuixart a Rac1: “El judici oral és una oportunitat internacional i no la desaprofitarem”

By 9 May, 2018 No Comments

Notícia de Rac 1 (9 de maig 2018)

Presó de Soto del Real, 23 d’abril 2018

Estimadíssims amics de El Món a Rac1:

Llegir i escriure s’han convertit en activitats vitals; per sort m’estimulen constantment. No només amb el record, que no ho oblidem vol dir tornar a passar pel cor, sinó també amb el dia a dia, que un sentiment de subsistència et demana  a tu mateix d’estar en un estadi de consciència permanent.

No perdre la perspectiva dels avenços col·lectius, de la situació crítica que estem vivint, els grans retrocessos en drets fonamentals que us estalvio el detall, doncs estic convençut que ho denuncieu professionalment.

Des d’Òmnium Cultural hem iniciat la Campanya “Demà pots ser tu”, n’estic especialment content. És una manera d’alçar la veu contra la vulneració de drets que ens pot afectar a tots, també de manera individual. El cas dels rapers Valtonyc i Hasel, de la Cassandra Vera, l’Helena Maleno o la Cristina Fallaràs ens serveixen d’exemple.

Avui és Sant Jordi, el conductor del noticiari del migdia d’un canal d’àmbit estatal donava l’entrada al corresponsal de Barcelona amb la prèvia de “clima de crispación en esta diada de Sant Jordi” i el reporter començava la connexió en directe amb un “nuevamente jornada cívica y de gran afluencia en las calles de Barcelona...”

L’editorial Tres i Quatre ha fet 50 anys, la unitat àmplia del sobiranisme recupera espais, mentre un diputat socialista ha anat a visitar presos polítics i l’alcalde de Saragossa diu que prou de repressió. La justícia d’Europa sembla no estar disposada a seguir en joc a l’esparpent de la seva homòloga espanyola i estic segur que enguany s’hauran venut un munt de llibres, espero que molts també en català.

Clar que podríem estar molt millor, però també molt pitjor. Preparem-nos doncs, arribats fins aquí ens toca donar el millor de cadascú de nosaltres individualment i col·lectiva.

Crec que sincerament que estem molt més preparats del que ni nosaltres mateixos pensem.

El judici oral és una oportunitat internacional única i, com apunten les declaracions indagatòries, no la desaprofitarem

Entretant estimats amics, sentit d’estat, serenor i coratge… i sempre militants de la tendresa! Què coi que tot això també ho estem fent per amor a la vida,

Vostre amb tota la fraternitat, 

Jordi Cuixart

President d’Òmnium Cultural