Actualitat

Llibertat provisional per a 6 consellers mentre Cuixart, Junqueras, Sànchez i Forn continuen empresonats

By Monday December 4th, 2017 No Comments

Aquest dilluns el Tribunal Suprem ha decretat llibertat provisional per a 6 dels 8 consellers empresonats (Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull), mentre manté la presó preventiva per al vicepresident Junqueras, el conseller Forn, el president d’Òmnium Jordi Cuixart i el president de l’ANC Jordi Sànchez. Una decisió que Òmnium ha qualificat d’arbitrària i injusta, perquè el jutge la justifica per una “explosió violenta” que contrasta amb les mobilitzacions cíviques i pacífiques impulsades per les entitats sobiranistes.

Al vespre, milers i milers de persones s’han aplegat davant diversos ajuntaments del país per seguir demanant #LlibertatPresosPolítics, a les portes de la campanya electoral del 21 de desembre que arrencava a la mitjanit.

Mentre s’ha celebrat la llibertat dels 6 consellers amb alegria, milers de veus han seguit denunciant que la justícia espanyola coarta la llibertat d’expressió i l’exercici de drets civils fonamentals, com la llibertat de manifestació.

Dijous, a Brussel·les el sobiranisme tornarà a denunciar la judicialització d’un conflicte purament polític, com l’Estat espanyol persegueix ciutadans europeus per les seves idees, alhora que reclamarà la implicació dels estats i les institucions de la Unió Europea per assolir una solució pacífica i dialogada.