JORDI CUIXART

Jordi Cuixart i Navarro és el 10è president d’Òmnium Cultural, una entitat cívica fundada el 1961, amb més de 120.000 socis i quaranta seus territorials, dedicada a la promoció de la llengua, la cultura, l’emancipació nacional, l’educació i la cohesió social. Va néixer a Santa Perpètua de Mogoda (1975), fill de mare murciana i pare badaloní, i és empresari dedicat al packaging.

És soci d’Òmnium des del 1996. Va entrar a la Junta Nacional d’Òmnium encapçalada per Muriel Casals com a tresorer, el 2010, abans de ser-ne el vicepresident segon i ser nomenat president el desembre del 2015. El 16 de juny del 2018, coincidint amb 8 mesos d’empresonament, va ser reelegit president.

En l’àmbit professional, és graduat en Disseny Industrial i Desenvolupament de Projectes Mecànics per l’Escola Industrial de Sabadell. És fundador i president d’ARANOW, una empresa especialitzada en la maquinària de packaging que exporta més del 90% de la seva producció. És membre del Centre Metal∙lúrgic de Catalunya i de la fundació privada d’empresaris FemCat.

Podríem dir que des de ben jove mai no ha parat. Entre d’altres, va ser insubmís al servei militar espanyol obligatori, monitor d’esplai o activista per la llengua catalana. És soci de desenes d’entitats diverses, des de culturals, cooperatives o entitats locals, com l’associació Amics de Santiga. En resum, sempre que pot posa el seu granet de sorra en qualsevol projecte que treballi per a fer un país més culte i millor, més amable i més just pels qui més necessiten.