Actualitat

Pérez Royo: “La retirada de l’euroordre hauria de fer revisar la decisió de presó dictada contra Junqueras, Forn i els dos Jordis”

By 5 December, 2017 No Comments

Amb motiu de la retirada de l’euroordre contra el president Puigdemont i els conselleres Puig, Serret, Comín i Ponsatí, diversos juristes han denunciat el contrast amb el manteniment de la presó provisional a Cuixart, Sànchez, Junqueras i Forn.

És el cas de Javier Pérez Royo, en l’article El veritable motiu de la retirada de l’euroordre: La retirada de l’euroordre hauria de conduir immediatament a la revisió de la decisió de presó dictada pel mateix jutge fa dos dies contra Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els dos Jordis. Si no és capaç de defensar davant d’un jutge d’un estat democràtic que la querella per rebel·lió contra els membres del Govern està justificada, ¿com pot mantenir a la presó unes persones acusades d’aquest mateix delicte?

Altres juristes hi han coincidit:

Martín Pallín: “Si no hay causa para pedir la detención en Bélgica, ¿por qué sí en España?”

Jordi Nieva: […] en todo caso, existen medidas alternativas a la prisión provisional para conseguir sus mismos fines, y que no son tan agresivas con la libertad. Y que dichas medidas alternativas siempre son de aplicación preferente.